Şarap Üretim Teknolojisi Ders Kataloğu

1. Sınıf

2010 - 2011 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GZD Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
STG Botanik 3 0 3
STG İnorganik Kimya 1 2 4
STG Labaratuvar Tekniği 2 2 4
GOD Matematik 2 1 3
STG Mikrobiyoloji 2 2 4
STG Şarapçılık Alet ve Makinaları 2 0 2
STG Toprak Bilgisi 2 0 2
GZD Türk Dili I 2 0 2
GZD Yabancı Dil I 2 0 2
Seçmeli Şarap Üretim Teknolojisi Bölümü1. Sınıf 2010 - 2011 Güz Yarıyılı Seçmeli Grubu(Seçmeli Grubundan Genel Toplamda 30 Aktsyi Geçmiyecek Şekilde Ders Alabilirsiniz.) 3
GZD Beden Eğitimi I 0 1 1
GZD Güzel Sanatlar I 0 1 1
GZD Yaşam Becerileri ve Sosyal Etkinlik 2 0 2
Toplam AKTS: 31

2010 - 2011 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GZD Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
GOD Bilgisayara Giriş 1 1 3
STG Bitki Fizyolojisi 2 0 3
GOD Ekoloji 2 0 3
STG Fermantasyon Teknolojisi 2 0 3
STG Genel Bağcılık 2 2 4
STG Organik Kimya 1 2 4
STG Şaraplık Üzüm Çeşitleri ve Özellikleri 2 2 4
GZD Türk Dili II 2 0 2
GZD Yabancı Dil II 2 0 2
Seçmeli Şarap Üretim Teknolojisi Bölümü1. Sınıf 2010 - 2011 Bahar Yarıyılı Seçmeli Grubu(Seçmeli Grubundan Genel Toplamda 30 Aktsyi Geçmiyecek Şekilde Ders Alabilirsiniz.) 0
GZD Beden Eğitimi II 0 1 1
GZD Güzel Sanatlar II 0 1 1
Toplam AKTS: 30

2010 - 2011 Tek Ders(Bahar)
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GZD Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
GZD Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
GOD Bilgisayara Giriş 1 1 3
STG Bitki Fizyolojisi 2 0 3
STG Botanik 3 0 3
GOD Ekoloji 2 0 3
STG Fermantasyon Teknolojisi 2 0 3
STG Genel Bağcılık 2 2 4
STG İnorganik Kimya 1 2 4
STG Labaratuvar Tekniği 2 2 4
GOD Matematik 2 1 3
STG Mikrobiyoloji 2 2 4
STG Organik Kimya 1 2 4
STG Şarapçılık Alet ve Makinaları 2 0 2
STG Şaraplık Üzüm Çeşitleri ve Özellikleri 2 2 4
STG Toprak Bilgisi 2 0 2
GZD Türk Dili I 2 0 2
GZD Türk Dili II 2 0 2
GZD Yabancı Dil I 2 0 2
GZD Yabancı Dil II 2 0 2
Seçmeli ()
GZD Beden Eğitimi I 0 1 1
GZD Beden Eğitimi II 0 1 1
GZD Güzel Sanatlar I 0 1 1
GZD Güzel Sanatlar II 0 1 1
GZD Yaşam Becerileri ve Sosyal Etkinlik 2 0 2
Toplam AKTS: 58
2. Sınıf

2010 - 2011 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
STG Bağ Hastalık ve Zararlıları 2 2 6
STG Gübreler ve Bitki Besleme 2 0 2
STG İşletme Hijyeni ve Sanitasyonu 2 0 4
GOD İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku 3 0 4
STG Özel Bağcılık 2 2 6
STG Şarap Tarihi ve Dünya Şarapları 2 0 3
STG Şarap Teknolojisi I 2 2 5
Toplam AKTS: 30

2010 - 2011 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
STG Araştırma Teknikleri 0 2 4
STG Bağ Tesis Tekniği ve Bakımı 1 2 4
STG Degüstasyon Tekniği 2 0 4
STG Şarapçılıkta Olgunlaştırma ve Şişeleme Teknik 2 0 4
STG Şarapçılıkta Proje Teknikleri 2 0 4
STG Şarap Teknolojisi II 2 2 4
STG Şarap ve Şıra Analiz Yöntemleri 1 2 4
STG Üzüm ve Üzüm Mamullerinin Pazarlanması 2 0 2
Toplam AKTS: 30

2010 - 2011 Tek Ders(Bahar)
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
STG Araştırma Teknikleri 0 2 4
STG Bağ Hastalık ve Zararlıları 2 2 6
STG Bağ Tesis Tekniği ve Bakımı 1 2 4
STG Degüstasyon Tekniği 2 0 4
STG Gübreler ve Bitki Besleme 2 0 2
STG İşletme Hijyeni ve Sanitasyonu 2 0 4
GOD İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku 3 0 4
STG Özel Bağcılık 2 2 6
STG Şarapçılıkta Olgunlaştırma ve Şişeleme Teknik 2 0 4
STG Şarapçılıkta Proje Teknikleri 2 0 4
STG Şarap Tarihi ve Dünya Şarapları 2 0 3
STG Şarap Teknolojisi I 2 2 5
STG Şarap Teknolojisi II 2 2 4
STG Şarap ve Şıra Analiz Yöntemleri 1 2 4
STG Üzüm ve Üzüm Mamullerinin Pazarlanması 2 0 2
Toplam AKTS: 60